Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları
29 Ağustos 2022

HASTA REFAKATÇİLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

• Hasta refakatçileri yasalar gereği refakatçi kartı çıkarmak zorundadır.
  • Çocuk kliniklerinde hasta yanında tercihen bayan refakatçi kalmalıdır.
  • Kaloriferler üzerine çamaşır vs. asılmamalıdır.
  • Pencere önlerine yiyecek konulmamalıdır.
  • Yiyecek ve içecekler hasta etajerlerinde değil buzdolabında saklanmalıdır.
  • Hastanemizde klinik uzman doktorları tarafından sabah 08:15 -09:00, akşam 16:00-17:00 saatleri arasında hasta vizitleri yapılmakta, hasta ve yakınlarına gerekli bilgi verilmektedir.
  • Doktor viziti sırasında refakatçiler koridorda beklemelidir.
  • Hastanemizde sigara içmek kesinlikle yasaktır. Hasta ve refakatçilerin bu kurala uymaları zorunludur.
  • Evsel atıklar siyah poşetli çöp kovalarına atılmalıdır.
  • Banyo ve tuvaletlerde peçete, tuvalet kâğıdı vs. kullanıldığında çöp kovasına atılmalıdır.
  • Kliniklerde yüksek sesle konuşulmamalıdır.
  • Yemek tabakları ofisteki masanın üzerine bırakılmalıdır.
  • Hasta etajerlerinin üzeri kalabalık olmamalı, temiz ve düzenli olmalıdır.
  • Klinik televizyonları saat 23:00’ten sonra uyuyan hastaları rahatsız etmemek için kapatılmalıdır.
  • Hafta sonu izin kullanan hasta ve refakatçiler pazartesi sabah 08:00’de kliniğe gelmelidirler.
  • Değerli eşyalarınız ve paranız mutlaka üzerinizde olmalıdır.
  • Hastane malzemelerine ve eşyalarına zarar verilmemelidir.
  • Hastaneye dışarıdan elektrikli alet getirilmemelidir.
  • Hastaya klinik hemşiresinin haberi olmadan diyeti dışında yemek yedirilmemelidir.
  • Refakatçiler ve hastalar genel temizlik kurallarına uymalı ve el yıkamaya dikkat etmelidirler.
  • Refakatçiler klinik hemşiresine haber vermeden hastalarını bırakıp gitmemeli ve hastanın refakatçi değişimlerinden klinik hemşiresini haberdar etmelidir.
  • Klinik doktoru ve hemşiresinin bilgisi dışında hastayı hastane dışına çıkarmayınız ve yatağı değiştirmeyiniz.

Yoğun Bakım Ünitesi Hasta Ziyaretçilerinin Uyması Gereken Kurallar

• Yoğun bakım hastaları ile ilgili bilgi ve ziyaret saatleri yoğun bakım uygun olduğu takdirde doktorunuzun uygun görüşü ile 11:00–12:00 saatleri arasında olmak üzere günde 1 defadır. (Birinci derece yakınları, anne, baba, eş ve çocuk)
  • Ziyaret esnasında yoğun bakım girişinde bulunan galoşu giyerek elinize el antiseptiği uygulayınız.
          Ziyarete gelirken yoğun bakımdan talep olmadığı sürece herhangi bir yiyecek, içecek ve çiçek getirilmesi yasaktır